2012. február 21., kedd


Az első szárnypróbálgatások a virtuális világunkban...

Aki tegnap nem tudott részt venni a Teszt- konzultáción, illetve akik lemaradtak- az elejéről/végéről/közepéről,- kérték, szedjem össze a tegnap elhangzott fontosabb információkat, íme:

  • A nappalisoknak szerdán 10 órától Információtudomány, 12 órától pedig Távtanulás kurzusok vannak. Ezek Ustreamen élőben követhetők, illetve visszanézhetők később is. Ennek az előadásnak az anyagából kell blogbejegyzést írni, kb 12 ezer karakter hosszan. 
  • A virtuális konzultációnk az SL-ben hétfőnként este 21 órától lesz az ELTE területén. Ekkor megbeszéljük a blogbejegyzéseket, gondolatokat... A blogokhoz ebben a kurzusban nem kötelező a megjegyzés hagyás, de a kommentek jó információ közlők, tanulási alapot szolgáltatnak, és a konzultációhoz is kiindulási alap lehet.  (Aki nem tudna a fenti időpontban jönni, az jelezze a Tanár Úrnak!)
  • A blogbejegyzések megbeszélésén túl a későbbiekben lehetnek feladatok is a virtuális valóságban, de ezeket mindig előre jelzik nekünk. 
  • Érdemes felfedezni az SL világát az iskolán kívül is, például ellátogathatunk a NASA-ra, vagy más campusokra is benézhetünk.
  • Aki nem volt fenn tegnap este, mindenképp próbálja ki a hangot (alul a Speak ikonra kattintva), mivel sokunknak meggyűlt vele a baja...
  • Ha egyszerre sok avatar van egy térben, akkor a programban lag keletkezik, vagyis rohamosan lassul. Megfigyeltük viszont, hogy ha viszonylag nyugton van avatarunk, akkor ez a jelenség nem olyan zavaró. 
  • Nem érdemes egymás szavába vágni, mert sajnos semmit sem lehet érteni akkor. Illetve vagy fejhallgatós mikrofonnal ténykedjünk, vagy a hangfalakat fordítsuk el a mikrofontól, mert nagyon torzul a hang, és csak sípolást-gerjedést lehet hallani.
  • Ahol sárga csíkokat látunk, és nem tudunk belépni, azok fejlesztés alatt álló területek vagy más oktatási környezetek.
  • Ha valamelyik ruhadarabunk (vagy akár testrészünk!) eltűnne idő közben, a bal oldali bőrönd szerű ikon menüpontjában visszaszerezhetjük.
  • Ha technikai probléma merülne fel a virtuális óra közben (lefagy a gép, önálló életre kel az avatar, kidob a program stb.), próbáljunk újra kapcsolódni!
Nekem ennyi információ maradt meg (virtuális) agyamban , ha valamit kihagytam, jelezzétek kommentben. 

Jó próbálgatást, repülést:
M.

4 megjegyzés:

  1. Látom sikerült felhősebbé tenni a címkefelhőt. Gratulálok, hogy sikerült? Blogspotos technika vagy valami külsőt alkalmaztál?

    VálaszTörlés
  2. Képzeld, amelyik témában több a bejegyzés, ott növekszik a "felhő"...Nem gondoltam volna, h ez magától megy.
    Viszont figyelted a hátterem? Nem automatikus ám! Csak be tudta varázsolni a magamét. :-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Melinda az összefoglalót! Én levelezős hallgató vagyok, ezért megtennéd nekem, hogy elárulod mi az a SL? Válaszodat előre is köszönöm, Üdv: Judit

    VálaszTörlés
  4. Szia Judit,

    Nagyon szívesen összegeztem a megbeszélteket.

    SL= Second Life. Ez a Távoktatás és e-learning kurzus gyakorlati teljesítésének egyik "helyszíne", tulajdonképpen egy virtuális tanulási környezet. De ha jól látom a Facebook Virtuális távoktatás csoportjába beléptél, így neked is van egy "második életed" :-) De ha a segítség kell a programmal, esetleg nehézségeid vannak, nyugodtan szólj itt, vagy keress meg Facebookon...

    M.

    P.S. Egyébként én is levelezős hallgató vagyok. :-)

    VálaszTörlés